GIUSEPPE ARCIMBOLDO

Giuseppe Arcimboldo va néixer a Milà en 1527. Va ser un pintor molt famós que va treballar per a la cort dels Habsburg.
Les seves obres són conegudes com a metàfores visuals, que significa usar diferents elements per a representar uns altres. Com? Perquè va realitzar retrats composts de moltes fruites, verdures o flors. Així, es poden buscar tots aquests elements, però alhora es produeix la il·lusió òptica d'estar veient una cara.
Al llarg de la seva carrera, va utilitzar el mateix efecte amb les natures mortes invertides, pintures que, vistes d'una manera són una natura morta, i vistes a l'inrevés fan la sensació de ser la cara d'una persona.

ACTIVITATS

Fem un joc. A l'esquerra, tens un retrat realitzat amb verdures.
Ara fixa't en la imatge de la dreta. És la mateixa pintura, però posada del revés.

És una natura morta, oi? Quantes verdures reconeixes? Quan estiguis segur d'haver-les vist totes, realitza un dibuix de la natura morta tal com el veus, i una vegada acabat, dóna'l volta, a veure quina classe de retrat apareix.
Aquest és el nostre

20210427_124440.jpg
3.jpg

T'ha agradat? És molt divertit! Si vols, també pots imprimir el nostre retrat i pintar-lo amb llapis de colors o retoladors.

Una altra manera de crear com Arcimboldo és fer el mateix amb la tècnica del collage. Cerca entre les revistes que tinguis a casa i retalla imatges de fruites i verdures per a anar creant les diferents parts de la cara. Si no trobes totes les fotos, com en aquest exemple que et vam mostrar, no et preocupis. Pots dibuixar la resta.

Arcimboldo-mans-head.jpg

I finalment, pots utilitzar fruites i verdures reals. Demana-li a la teva mare que t'ajudi i creïn una divertida cara amb el que trobis a la nevera.

5f751b92a6234d0a3a0ffc183f2a08db.jpg
73f5bcdd274288f79bb960c6481f2ef4.jpg